XADO EX120 for gearboxes, transfer cases and differentials

20.62 

Revitalizant EX120 za prenose in diferenciale (8 ml)

Opis

XADO® REVITALIZANT EX120 – Revitalizant za prenose in diferenciale. Zasnovan je za obnovo, popravilo in zaščito pred obrabo sklopov ročnih menjalnikov in diferencialov. Med obdelavo menjalnika izdelek tvori keramično-kovinsko prevleko na površinah tretiranih kovinskih delov (zobniki, ležaji, razdelilniki, sklopke). Rezultat po obnovi je dobra geometrija delov ter zaščita na podlagi zmanjšanega trenja. REVITALIZANT® se univerzalno uporablja za ročne, robotizirane, sekvenčne menjalnike, vključno z menjalniki Direct Shift, prestavnimi ohišji in diferenciali.

Prednosti:

  • Odpravlja vdolbine in praske na delovnih površinah
  • Optimizira točke stikov pri prestavah zobnikov
  • Zagotavlja občutne prihranke goriva (zlasti pri vozilih s pogonom na vsa kolesa)
  • Občutno zmanjšuje hrup in vibracije sestavnih delov
  • Izboljšuje delovanje sinhronizatorjev in natačnost prestavljanja
  • Zagotavlja podaljšano delovanje sestavnih delov menjalnika v primeru izjemne izgube olja (do 1,000 km delovanja)

Uporaba:

  1. Nanesite vsebino brizge v odprtino za dolivanje olja menjalnika, škatle prestavne ročice ali izravnalnega gonila, mora biti ogreto na delovno temperaturo.
  2. Vozite 3–5 minut. Nadaljnje upravljanje vozila na običajen način. Proces obdelave postopka je končan po 50 urah delovanja mehanizma ali cca 1500 km vožnje.
Kapaciteta olja, L Število injekcij EX120, kos.  Postopek tretiranja
1-2 1 enkratno dovajanje
2-5 2 enkratno dovajanje
5-8 3 enkratno dovajanje

Opombe:

Značilen znak začetka procesa Revitalizacije je tišje delovanje menjalnika (zmanjšanje hrupa, gladko prestavljanje). Če mehanizem nenadoma preneha izboljševati svoje delovanje, lahko to kaže na znatno stopnjo obrabe. V tem primeru je priporočeni odmerek potrebno podvojiti. Če po 100–200 km vožnje ni mogoče opaziti izboljšav delovanja, je najverjetnejši razlog za to napačna diagnostika.

REVITALIZANT® je združljiv z vsemi vrstami tekočin za mehanske prenose. Z njimi ne vstopa niti v kemične reakcije niti ne spreminja njihove viskoznosti in drugih fizikalnih in kemijskih lastnosti.